TIFF Movie Night prezintă: AUSTRALIA
Marţi, 9 noiembrie, ora 21.00

Marţi seara, 9 noiembrie, pe la ora 21, vă invităm la fimul documentar AUSTRALIA. Claudiu Mitcu a filmat povestea celor şase membri ai Echipei Naţionale de Fotbal de Stradă a Persoanelor fără Adăpost şi a participării lor la Homeless World Cup de la Melbourne (de aici şi titlul) din decembrie 2008, unde au participat echipe din vreo 50 de ţări.

Filmul urmăreşte componenţii echipei, de la formarea lotului până după încheierea campionatului. Vasile Bereghi, Beniamin Calancea, Pavel Calancea, Daniel Podina, Claudiu Kostity şi Radu Muntean au poveşti destul de diferite şi nu intră cu toţii în tiparul copiilor străzii. Tinerii sunt din Timişoara şi Arad, copii fugiţi de acasă care acum locuiesc în case părăsite sau care au reuşit, după trecerea prin orfelinate sau puşcării, să se angajeze şi să locuiască cu chirie. După ce iau bătaie de la multe echipe, tinerii români reuşesc să învingă SUA. Sunt fericiţi. Pe toţi îi bate gândul să nu se mai întoarcă „acasă”. Aici e cald şi bine, oamenii sunt drăguţi. „În cazul în care rămân, v-am pupat pe toţi!”, spune precaut unul dintre ei. Dar, după ce se fotografiază pe plajă cu oceanul în spate şi cu fete frumoase alături, cei şapte se întorc în România şi-şi continuă vieţile.

Vă aşteptăm marţi, 9 noiembrie, ora 21.00, la TIFF Movie Night să urmărim împreună documentarul AUSTRALIA. Intrarea este liberă.