TIFF Movie Night prezintă: PRÂNZUL DE PE 15 AUGUST
Marţi, 30 noiembrie 2010, ora 21.00

Vă invităm la Cinemateca ATRIUM marţi, 30 noiembrie 2010, în Atrium Classic Cafe, să vizionăm împreună „Prânzul de pe 15 august”.

Ferragosto pică pe 15 august şi este o stră-veche sărbătoare romana, preluată ulterior de către Biserica Catolică. Acestea fiind lămurite Pranzo di ferragosto este unul dintre cele mai empatice filme despre exasperare.

Empatia este a regizorului (în acelaşi timp şi scenarist, producător şi protagonist), exasperarea aparţine doar personajului principal, numitul Giovanni. La 50 de ani Giovanni încă locuieşte în apartamentul mamei sale.

Onorabila mamă romană arată ca un cimpanzeu cu perucă şi nici ea, nici placidul său fiu nu pot face faţă unor restanţe masive la cheltuielile de întreţinere. O soluţie apare din seninul cerului de august: administratorul blocului, stresat de juna sa ibovnică spre destinaţii estivale decide să şteargă datoriile.
Contra unui mic serviciu: cazarea şi hrănirea, pe durata celor câteva zile de vacanţă, a proprei sale mame.

Venerabila doamnă vine la pachet cu o matuşă. Soarta potrivnică adaugă trio-ului gerontologic încă o deloc jună locatară temporară, mama medicului lui Giovanni. Giovanni este adus în pragul colapsului psihic de mofturi care trebuiesc tolerate, diete care se cer respectate, pastile ce trebuie administrate şi ifose belicoase care trebuiesc aplanate.

Comedia realist-minimalistă a lui Gianni Di Gregorio musteşte de empatie, discuţii despre mâncăruri şi a încasat 3 premii la Mostra veneţiana din 2008.

Rezervări se pot face la numerele de telefon 0269/242 000 sau 0723 ATRIUM. Filmul este în italiană şi subtitrat în engleză. Intrarea este liberă.