Galeria de Artă ATRIUM: FARMECUL CULORILOR
Vernisaj 5 martie 2011, ora 14.00

Atrium Classic Cafe vă invită sâmbătă, 5 martie, ora 14, la vernisajul expoziţiei de pictură „Farmecul culorilor” a pictorului Eugen Măcinic.

Născut la 5 martie 1964, în Sebes, oraş încărcat de istorie, tradiţii şi tulburătoare frumuseţi, Eugen Măcinic a fost de mic fascinat de frumuseţile acestor meleaguri. A absolvit Facultatea de Arte Vizuale din Oradea, specializarea Arte plastice.

Eugen Măcinic se impune prin simţul său deosebit pentru lumină şi culoare. Încă din liceu a simţit plăcerea şi bucuria de a imortaliza locurile pitoreşti din zona Văii Sebeşului şi a Văii Frumoasei, cea care îl fascinase cândva şi pe Mihail Sadoveanu.

În peisagistica lui Eugen Măcinic, o notă aparte o au uleiurile şi acuarelele, realizate cu o deosebită acurateţe. Paleta simplă, dar bogată în nuanţe, tinde spre acorduri majore. Chiar în uleiuri, cromatica atinge transparenţe de acuarelă, variaţii şi străluciri de verde şi roşu. Chipurile de copii şi adolescenţi, în care stăruie nobleţea vârstei, le-a înfăţişat cu o deosebită sensibilitate.

La vârsta de 47 ani (vârstă pe care o sărbătoreşte cu ocazia vernisajului), Eugen Măcinic se poate mândri cu cele 25 expoziţii, precum şi cu faptul că tablourile sale se află în colecţiile unor iubitori de frumos din Germania, Franţa, Anglia, SUA şi Suedia.

Întru desfătarea ochiului şi a sufletului vă propunem câteva din lucrările acestui colorist de excepţie, lucrări ce vor fi expuse timp de 3 săptămâni în Galeria de Artă ATRIUM. Expoziţia este cu vânzare.

Vă invităm la vernisaj sâmbătă, 5 martie, ora 14.00.