Jazz in ATRIUM: Sax Night cu Radu Ghizăşan şi Cipi Oancea
Duminică, 17 aprilie 2011, ora 21.00

Duminică seara avem plăcerea să vă invităm la un concert de jazz live cu Radu Ghizăşan – saxofon şi Ciprian Oancea – pian.

Poate pentru generaţia tânără, numele Radu Ghizăşan nu spune multe, dar pentru cei care iubesc muzica de calitate (în speţă jazz) este numele unui mare artist instrumentalist sibian.Cariera muzicala a lui Radu Ghizăşan se întinde pe perioada de 40 de ani, dar şi acum, la peste 60 de ani, are acelaţi farmec ca la începuturile sale. A absolvit şcoala de muzică din Bucureşti, atras şi îndrăgostit de saxofon.

Perioada sa de glorie începe cu anul 1974, când debutează pe scena Festivalului de Jazz din Sibiu (la înfăptuirea căruia a pus umărul alături de alţi iubitori de jazz) şi la care va participa consecvent, la toate ediţiile, până în anul 1990. A fost şeful formaţiei “Radu Ghizăşan unde a cântat alături de regretatul pianist Andrei Colompar. În 1980 a imprimat un LP la Casa de Discuri Electrecord sub titlulConexiuni Pop Bop, pe o parte rezervat pieselor formaţiei sale şi pe cealaltă formaţiei Vocal Jazz Quartet (al cărei membru fondator a fost Nae Ionescu).

Participând la Festivalul de Jazz a avut ocazia să lanseze compoziţii proprii, care au fost ulterior înregistrate la Radio şi TVR. A scos şi un CD cu şapte piese- Radu Ghizăşan Jazz Band– unde sunt cele mai reprezentative piese din repertoriul său.

Alături de Radu Ghizăşan, la pian va fi Ciprian Oancea, binecunoscut jazzman sibian. „Pentru mine, din punct de vedere al muzicianului, al interpretului, jazz-ul este muzica în care te poti exprima liber.”

Vă aşteptăm la o seară deosebită în Atrium Classic Cafe duminică, 17 aprilie, ora 21.00. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0723 ATRIUM sau 0269 242 000.