CONCERT EXTRAORDINAR DE JAZZ: ELENA MÎNDRU QUINTET
Luni, 9 mai 2011, ora 22.00

Atrium Classic Cafe vă invită la concert alături de ELENA MÎNDRU QUINTET luni seara, începând cu ora 22.00. Cu idei proaspete și originale, formația Elena Mîndru Quintet aduce pe scena jazz-ului românesc piese din repertoriul standard de jazz, melodii tradiționale românești ”jazzificate” și compoziții proprii printr-un sound personal, cu influențe de funk, soul sau latino.

Vocea, saxofonul, pianul, contrabasul și tobele sunt instrumentele cu ajutorul cărora cei 5 membri ai quintet-ului își exprimă ideile muzicale. Studenți sau absolvenți ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” și ai Facultății de Informatică – UBB din Cluj Napoca, tinerii muzicieni s-au format ca trupă de jazz pe parcursul anilor 2009-2010, evoluând de la trio-ul voce-pian-contrabas (Elena Mîndru, Albert Tajti, Daniel Dumitrana) la formula de quartet cu tobe (Grațian Silaghi), iar apoi li s-a alăturat și saxofonul (Dan Păcurar).

Cu toții au pășit în lumea jazz-ului de mai bine de 8 ani, cântând în diverse formule și participând la festivaluri precum Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz Napocensis, Jeunesses Musicales, Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș, Festivalul de Jazz de la Montreux – Elveția, Scrivere in jazz –Sassari, Italia, Keep An Eye Jazz Award – Amsterdam. De-a lungul carierei lor, au susținut concerte și recitaluri în Cluj Napoca, București, Brăila, Târgu Mureș, Baia Mare, Geneva, au cântat pentru familia regală a României și au participat la masterclass-uri în Anglia, Germania, Elveția, România.

Vă aşteptăm la o seară extraordinară de jazz luni, 9 mai, ora 22.00. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0269 242 000 sau 0723 ATRIUM. Intrarea este liberă.