CONCERT ÎN ATRIUM CLASSIC CAFE: HANG – Sunetul Pleiadelor
Sâmbătă, 2 iulie 2011, ora 23.00

Atrium Classi Cafe vă invită sâmbătă, 2 iulie, după apus, la un concert extraordinar, sau mai bine spus la o călătorie prin misterul nopţii pe aripile invizibile ale Hang-ului, în cadrul căreia artistul timişorean Claudiu Lazarciuc va face cunoscut audienţei un nou instrument muzical.

Hangul este unul din cele mai noi instrumente muzicale, care a fost prezentat lumii în anul 2001, la celebrul Musikmesse din Frankfurt. Claudiu Lazarciuc este un meloman desăvârşit, însă admiraţia lui pentru artă se exprimă şi sub alte forme – pictura în ulei, desenul în cărbune ori poezia.

Muzică a făcut din toate punctele de vedere, începând de la cântat la diverse instrumente – precum fluierul sau instrumente de percuţie africană Djembe şi Darbuka – sau chiar fiind DJ, până la organizarea unor evenimente muzicale.

Hangul are o formă asemănătoare unui OZN, iar sunetele scoase parcă aparţin unei alte galaxii, sound-ul e unic, rafinat, meditativ. Nu este un instrument pe care-l poţi achiziţiona oricând, şi asta datorită faptului că doar cei ce l-au inventat ştiu felul în care acesta se fabrică.

„Povestea mea legată de acest instrument a început în 2008, când la un festival din Ungaria l-am întâlnit pe Norbert Pavel. A început să cânte şi pentru un moment am avut impresia că sunt înconjurat de îngeri “îmbrăcaţi” în sunete. Apoi, am trimis o scrisoare de intenţie producătorilor pentru a-mi lua un Hung şi am aşteptat doi ani până când am intrat în posesia acestuia, în toamna anului 2010”, spune Claudiu Lazarciuc.

Vă aşteptăm sâmbătă, 2 iulie, ora 23 la concert. Biletul de intrare este 10 lei. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0723 ATRIUM sau 0269.242 000.