Teatrul ATRIUM prezintă: Patrick DEWAERE cu Marius Manole
Luni, 5 noiembrie 2012, ora 21.00

Atrium Classic Cafe vă invită la o seară fascinantă în încheierea Festivalului de Film Francez de la Sibiu, luni, 5 noiembrie 2012, ora 21:00, cu un moment special dedicat actorului francez Patrick Dewaere la împlinirea a 30 de ani de la moartea acestuia. Vă invităm ca împreună cu actorul Marius Manole (Teatrul Naţional Bucureşti) şi sound-designerul Alin Zăbrăuţeanu (Jazzadezz) să încercăm să punem în lumină câteva dintre ungherele sufleteşti ale artistului şi omului Patrick Dewaere. Concept, texte şi intervenţii audio-video: Radu Rădescu.


Patrick Dewaere este un actor francez care pentru iubitorii de film de azi a rămas foarte puţin popular, dacă nu chiar necunoscut. La împlinirea a trei decenii de la fulgerătoarea şi misterioasa sa dispariţie, la doar 35 de ani şi în plină ascensiune a carierei sale cinematografice, a sosit momentul ca publicul să-l descopere pe cel care, alături de Gérard Depardieu, a reprezentat fanionul generaţiei tinerilor rebeli ai anilor ’70 în filmul francez. Nonconformist, mereu răzvrătit, cultivându-şi în viaţă, la fel ca pe ecran, imaginea de „zbârlit”, de antistar şi starea de revoltă interioară, Patrick s-a confundat adesea cu personajele de multe ori întunecate, marginale, damnate, pe care le interpreta pe ecran. În 16 iulie 1982, în ajunul începerii turnării unui nou film, a pus capăt unei existenţe intense şi zbuciumate printr-un foc de carabină.

Marius Manole este un actor cu virtuţi magice. Este Actorul care, prin felul în care joacă, aruncă în aer concepţia clasică. El poate fi copilul bătrân şi înţeleptul matematician, el poate fi şi duh, şi spiriduş, şi câine, e cavalerul fără frică. În orice rol el îşi învaţă spectatorii cu relativitatea de parcă le-ar inocula un antidot la otrava absolutismelor. Luni seara, Marius Manole va interpreta un monolog la pers I, întruchipându-l pe Dewaere.

Biletul de intrare este 10 lei. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0269/242.000 sau 0723 ATRIUM.