Teatru de cafenea la Atrium – “ Monoloagele vecinului “

De la premiera si pana azi, MONOLOAGELE VECINULUI a distrat mii de oameni.In Sibiu, spectacolul revine dupa doi ani de absenta. Ultima oara, spectacolul s-a jucat la Atrium Café, in cadrul festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, in martie 2012. A fost un success fulminant.
Asadar, azi , 17 martie, la ora 21.00, va invitam la MONOLOAGELE VECINULUI.
Un one man show exceptional cu laurentiu Bănescu.

In seara aceasta vom avea un spectacol deosebit.
Iata doua cronici despre piesa.
„Debordând de un umor niciodata gratuit, niciodata cautat, niciodata fortat, povestile din Monoloagele vecinului sunt atât de convingatoare, incât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsa de o camera ascunsa.
 Impresia e intarita de jocul lui Laurentiu Banescu. Talentul sau de exceptie e dublat de o tehnica impecabila. Nu stiu daca e vorba de instinct sau de ratiune, dar una dintre ele – sau amândoua – il impiedica sa cada in exces, in sarja.
 Si inca ceva. El nu consuma emotia pe scena, nu ne arata cât de bine stie el sa joace o emotie sau alta, ci mai lasa si pentru public: se opreste exact in punctul in care trebuie, pentru ca aceasta sa fie preluata si traita mai departe de catre spectator. Specifica actorilor cu scoala anglo-americana, aceasta stiinta a dozajului si a filtrarii prin inteligenta are din pacate valoare de raritate la noi.
 Excelent in compozitii, Banescu trece fara efort de la personaje de vârsta a treia la adolscenti tembeli ori ciudati de varii categorii.”
 
Victor Scoradet, cronica aparuta in CULTURA, publicatie editata de Fundatia Culturala Romana
„(…) în asta şi stă succesul monoloagelor vecinului. În capacitatea scriiturii şi interpretării lui Laurenţiu de a surprinde derizoriul ca marcă a românismului. De la căpitanul gărzii de fier care îşi ţine şedinţele cu cei patru oameni în casa mamei unuia dintre participanţi, la nebunul care vede conspiraţii şi ozn-uri peste tot, inclusiv la cişmeaua unde aşteaptă la rând să se spele, şi până la cocalarul sinistru care umple ştirile de la ora 5 cu aventurile de la disco-barul unde împarte violuri într-o voioşie, piesa, iată, ne face să recunoaştem fresca unei societăţi de care mulţi se dezic. Dar ea există şi ne priveşte pe toţi, drept în ochi.
De remarcat de asemenea demersul absolut independent al acestui vecin de palier teatral, într-o perioadă în care breasla (tânără) în cauză o duce destul de prost. Şi atunci normal că te întrebi cât de mare trebuie să fie dedicaţia actorilor când efortul lor abia dacă aduce o pâine pe masă. În cazul lui Laurenţiu, răspunsul e simplu. Pasiunea îl face să meargă mai departe. Şi talentul să te caci pe tine de râs.”
Dinulescu Luca – cronica din „Academia Catavencu”, 26 octombrie 2011
1489064_10152222066501329_266769425_n