Cinemateca ATRIUM prezintă: TIFF Movie Night
NUNŢI, MUZICI ŞI CASETE VIDEO

TIFF Movie Night contină marţi seara, 2 noiembrie, ora 21.00, cu documentarul  Nunţi, muzici şi casete video, o incursiune în culisele nunţilor româneşti, în care fotografi, cameramani şi cântăreţi din toată ţara se explică, îşi spun poveştile de viaţă, prezintă „pe viu” stiluri de montaj şi, bineînţeles, dau dovada măiestriei lor. De la George Ştirbăţ, cântăreţul din Oneşti întors acasă după o carieră pe Broadway până la „fotograful de sat” Petru Mănici, electrician de mină în Petroşani, filmul urmăreşte aventurile câtorva dintre cele mai „colorate” personaje care poartă pe umeri responsabilitatea reuşitei celei mai importante petreceri din viaţa unui cuplu.

Filmul se joacă cu ideea de film în film şi te stârneşte încă de la început, pentru că genericul său este chiar un generic de film de nuntă. 57 de minute sunt un timp suficient pentru a ne familiariza cu tot ce ţine de subiect, începând cu fotografiile şi terminând cu muzica de la nunţi, coloana sonoră, efectele speciale sau fotografiile de nuntă. Cele 12 personaje vorbesc cu multă convingere despre meseria lor – altfel, bănoasă – umorul venind nu doar din rezultatul muncii cât şi din convingerea cu care ei îşi vând marfa. „Nunţi, muzici şi casete video” se serveşte cu mare amuzament pentru că subiectul e haios în sine, iar umorul este mereu involuntar. Menirea regizorului n-a fost decât să-i facă pe oameni să vorbească. (Şi, ca aceştia să nu se supere, le face publice şi adresele de web unde pot fi contactaţi. Afacerea a fost, se pare, reciproc rentabilă.).

Vă aşteptăm aşadar  marţi, 26 octombrie, în Atrium Classic Cafe, la documentarul regizorului Tudor Giurgiu, Nunţi, muzici şi casete video,  începând cu ora 21.00. Intrarea este liberă.