LEGENDA MARELUI INCHIZITOR cu VICTOR REBENGIUC
Luni, 25 octombrie, ora 21.00

Teatrul ATRIUM în colaborare cu Teatrul JOINT prezintă spectacolul lectură al lui Victor Rebengiuc: Legenda Marelui Inchizitor, după Fraţii Karamazov de F.M. Dostoievski. Acesta va avea loc  luni, 25 octombrie, ora 21:00, în Atrium Classic.

Legenda Marelui Inchizitor răspunde la o întrebare pe care scriitorul rus Fedor Dostoievski  a avut curajul să şi-o pună: „Ce s-ar întâmpla dacă Iisus ar coborî din nou pe Pământ?”. Spectacolul porneşte de la un episod distinct din romanul „Fraţii Karamazov”. Un text fascinant despre pervertirea credinţei de către reprezentanţii Bisericii, un spectacol despre deriva exerciţiului religios care sfârşeşte prin a desconsidera învăţătura creştină şi a o corupe în folosul puterii. Un text profetic despre „fericirea universală”, ţelul final al tuturor experienţelor totalitare din secolul XX.

Legenda Marelui Inchizitor este un spectacol care durează mai puţin de o oră şi pe care trebuie să-l mai vezi o dată, pentru că densitatea scriiturii are nevoie de atenţia spectatorului mai mult ca oricând. Desfăşurat sub forma unui monolog peste care se aşterne respiraţia lui Victor Rebengiuc, spectacolul nu frapează prin dinamism, ci îşi ia forţa din inflexiunile textului său.

Preţul biletelor este de 30 lei. Rezervările se fac la binecunoscutele numere de telefon: 0269.242.000 sau 0723 ATRIUM.