Cinemateca ATRIUM prezintă: TIFF Movie Night
GORDOS/GRAŞII (Spania, 2009)

TIFF Movie Night debutează în 26 octombrie cu proiecţia filmului Graşii (Gordos, Spania 2009), în regia lui Daniel Sanchez Arevalo.Filmul a fost foarte apreciat de critici şi a primit premii importante: Raúl Arévalo – cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Premiilor Goya 2010, Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo 2009, nominalizat pentru Bronze Horse la Festivalul de Film de la Stockholm 2009.

Graşii inseamna pizza, îngheţată, ciocolată, dulciuri, calorii, multe-multe calorii. E şi vină, dorinţă, teamă, speranţă, visuri, sex, familie, dragoste. E fericit, optimist, super, dureros, tandru, aspru, uşor, profund. E o comedie. E o dramă. E o colecţie de contradicţii. E viaţa!

Graşii e o dramedie. Cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce le tot pun. Aşteaptă să afle de ce au o aversiune pentru propriul corp. Greutatea nu e importantă, corpurile lor nu sunt importante. A fi supraponderal este doar o metaforă pentru a vorbi de ceea ce înghiţim, zi de zi, şi apoi creşte în noi. Acele lucruri pe care ţi-e atît de greu să le exprimi, înfrunţi sau chiar accepţi.

Vă aşteptăm marţi, 26 octombrie, în Atrium Classic Cafe, la filmul Graşii, începând cu ora 21.00. Intrarea este liberă. Subtitrarea este în limba engleză.