Concert ZUM & Andreea Crepcia

afisZum-01

Atrium va invita vineri, 5 septembrie, incepand cu ora 21:00, la un concert inedit semnat ZUM & Andreea Crepcia. Intrarea este libera, iar rezervarile se pot face sunand la numarul de telefon 0723 287 486.

Proiectul ZUM este o imbinare speciala de pop si world music, o combinatie de sonoritati etno cu ritmuri moderne. Improvizatiile melodice se impletesc cu sweep-uri electronice, creand un sound fresh si funky. Grupul are multa energie pe care reuseste sa o transmita in concerte realmente memorabile. ZUM a fost creat in 1996 de Radu Draganescu (keys, perc) si la inceput era orientat cu precadere spre zona de world music. Colaborarile de-a lungul timpului cu diferiti instrumentisti au avut darul sa „incalzeasca” sunetul, dandu-i acea stralucire si vivacitate specifice instrumentelor acustice. In felul acesta, formula grupului s-a extins pornind de la saxofon, chitara, percutie si ajungand la o formula ce cuprindea chiar si un cvartet de coarde.

In ultima vreme formatia colaboreaza strans cu „The Soul Sister” Andreea Crepcia, ale carei calitati vocale deosebite au propulsat-o pe locul II al concursului Megastar, iar apoi, timp de 3 ani, in fruntea trupei Sistem, in calitate de solista vocala. Dincolo de aparitia fizica cu totul deosebita, Andreea se remarca printr-o expresivitate si o energie debordanta care o apropie inca de la primele masuri de inima spectatorilor.
Vorbind putin despre palmares, Andreea a stationat multe saptamani in topurile radiourilor cu single-ul „Boca del Inferno” si a avut multe concerte in tara si strainatate impreuna cu Sistem, printre care deschiderea Festivalului Cerbul de Aur in 2009, Expozitia mondiala a mediului , in Zaragoza (Spania) 2009 ca si mega show-ul din Piata Constitutiei la trecerea anilor spre 2010.

ZUM a cantat de patru ori la Festivalul de la Sziget (Budapesta), ultima oara fiind in 2008. De asemenea, a sustinut recitaluri in cadrul Festivalurilor De Jazz Bucuresti 2005 si Sibiu 2010. A mai avut concerte de club in Danemarca, Bruxelles si Budapesta, iar prin intermediul Institutului Cultural Roman a participat de doua ori in Belgia la festivaluri de promovare a culturii romane peste hotare.

In ultima vreme, grupul promoveaza un repertoriu pop, cu compozitii originale dar si cu piese cunoscute, insa interpretate intr-o maniera absolut neconventionala, ceea ce ii confera showului dinamicitate, lirism si chiar accente de umor, toate impreuna conturand acea calitate pe care orice artist si-o doreste: unicitatea.