Seară cubaneză
Miercuri, 27 octombrie 2010, ora 21.00

Din cauză că “a savura un trabuc înseamnă cultură şi savoir vivre” şi deoarece Cuba, patria trabucurilor de cea mai bună calitate, este şi una din cele mai fascinante ţări, Atrium Classic Cafe împreună cu Brands International vă invită să experimentaţi magia unei seri cubaneze. Atrium Classic Cafe este una dintre puţinele cafenele care comercializează extrem de bine trabucurile şi care oferă, datorită meniului extrem de divers, …posibilităţi de combinaţii unice în savurarea trabucurilor.

Raiul fumătorilor de havane este de mult timp Cuba, iar la Atrium Classic Cafe te poţi delecta cu savoarea şi buchetul de arome cubaneze îmbinate în cele mai bune trabucuri, manual executate. Trabucurile Romeo y Julieta au început să fie fabricate în anul 1875; încă de atunci, Romeo y Julieta şi-au scris propria istorie prin premiile şi medaliile câstigate de-a lungul timpului. Trabucurile Montecristo(1935) sunt cele mai populare trabucuri cubaneze. Cand au ales denumirea, inspirându-se din romanul lui Alexandre Dumas, producătorii nu aveau de unde să ştie că numesc de fapt marca de trabucuri la care se vor raporta calitativ toate celelalte marci de havane. Creat în secret pentru Fidel Castro, încă din 1966, Cohiba a devenit cel mai important brand al Habanos. Din 1982, trabucurile Cohiba au început să apară pe piaţă, însă doar în serii limitate.

Invitată specială a acestei seri va fi Carmen Luisa Rodriguez Loinaz, care ne va iniţia cu maiestrie în arta fabricării trabucurilor. Carmen lucrează de 21 ani ca torcedoare, la Fabrica Trinidad din Pinar del Rio. Degustatoare de trabucuri, dar şi specialistă în producerea de trabucuri Trinidad şi Romeo y Julieta, Carmen provine dintr-o familie cu tradiţie de secole în arta fabricării trabucurilor. “Un trabuc bun se face din patru tipuri de frunze. Există un moment al zilei în care trebuie fumat, o circumstanţă adecvată, un mod aparte de a trage din el. Trebuie să ştii exact cât să tragi în piept pentru a-i simţi savoarea, niciodată prea mult. De aceea, cel mai bine îl savurează bătrânii. În Cuba este un păcat să striveşti un trabuc. Îl laşi să se stingă de la sine, în scrumieră”, povesteşte Carmen Luisa Rodriguez.

O seară specială pe ritmuri de pian şi arome de trabucuri, cu muzică cubaneză şi proiecţie de fotografie, toate vor fi miercuri, 27 octombrie, începând cu ora 21.00, în Atrium Classic Cafe la Seara Cubaneză.